OM OSS


Vi har haft rasen i över 21 år, vi har tävlat lydnad, tävlat blodspår, vi har många mentalbeskrivna hundar och Bph beskrivna samt eftersökshundar. Vi tränar nosework och rallylydnad. Vi besitter stor kunskap om både träna, tävla samt mentalite och kan vägleda er som valpköpare. Vi brukar säga det att man kan kunna hund men ingen kan dogo förrens man testat på.. 


Alla våra hundar hälso testas och  möjligaste mån även mentaltestas innan de används i avel för noga urval av våra avelsdjur. Vi avlar så HD fritt som möjligt och använder oss i "värsta fall" av HD C som är den lindrigaste graden HD och då endast ihop med A eller B som är fritt. Vår första dogo "Chateau" fick vi tyvärr avliva i en ålder av endast 4 år och hon hade grav HD med kraftiga artroser. Finns tyvärr uppfödare i Sverige som avlar på detta så se upp, kolla alltid Hunddata på SKK.SE innan ni köper valp, där kan ni även se uppfödarens övriga resultat, mentalbeskrivningar och annat. 


Vi försöker i största mån endast använda hörseltestade föräldrar, BAER test och då endast fullt hörandes. Vi är unika i världen med våra 7 kullar i rad där 100% av alla valpar är 100% fullt hörnades, alla valpar får ett certifikat på sin hörselstatus och det är helt klart värt den långa resan på 60 mil t o r och kostsamma, ett test kostar runt 1000 kr per valp.. Finns uppfödare som säljer kullar utan test för samma pris på valp som oss, det har förekommit att det visat sig att valpen varit döv när de flyttat till sina nya ägare. Det kommer inte hända när man köper här i från. 


 

Våra fyra barn är med oss och våra hundar på det mesta, hundarna bor och lever med oss på en stor gård på landet. Socialicerade från start blir de då de föds och växer upp i direkt anslutning till vårt kök.

GALLERI